آنالیز سئو

آنالیز سئو

آنالیز سئو اطلاعات لازم را به شما برای بدست آوردن جایگاه مناسب در فضای جستجوگرها، می دهد تا بدانید که از کجا باید شروع کنید. بنابراین شما می‌دانید که نقطه شروع کجاست. با طراحی وب سایت زیبا، آموزش سئو و بهینه سازی سایت می توانید دیجیتال مارکتینگ خود را راه اندازی و مدیریت کنید. از آنجا که می توانید استراتژی خود را تعیین کنید که در کجا باید پیشرفت کنید و چه مواردی را باید اولویت بندی کنید، مشاوره سئو سایت می‌تواند در تعیین استراتژی شما را بسیار کمک کند.

اگر دوست دارید بدانید که آنالیز سئو دقیقا چیست؟ و چگونه به بررسی یک وب سایت بپردازید، تا انتهای این مقاله همراه سئوسوین باشید.

آنالیز سئو چیست؟

آنالیز سئو به عنوان رسیدگی کردن به سئو سایت نیز شناخته می‌شود، مانند گزارش وضعیت است. همچنین به شما کمک می کند که استراتژی SEO خود را به درستی تعیین کنید و آن را به بهترین نحو انجام دهید. با آنالیز سئو دقیق شما می‌دانید که در کجا باید ترافیک خود را ایجاد کنید، بهترین استراتژی محتوا را برای دستیابی به رتبه بالا در کلمات کلیدی را انتخاب ‌کنید. همچنین می‌توانید رقبای خود را پیدا کنید و از جایگاه آنان مطلع شوید، نحوه عملکرد خود را در seo on-off page و اینکه آیا خطای فنی دارید یا خیر بررسی کنید.

هرچند، آنالیز سئو فراتر از اطلاعاتی که می‌خواهید می‌دهد و شما را ملزم به ارزیابی سایت می‌کند ومناطقی که نیاز به پیشرفت دارید را مشخص می‌کند. با تمام اطلاعاتی که در مرحله آنالیز سئو بدست می‌آورید، شما نقاطی که باعث کاهش رتبه و سقوط سایت و فرصت‌هایی که باعث افزایش رتبه می‌شود را به خوبی تشخیص می‌دهید.

با توجه به این موضوع، بیایید به آنچه که شما باید در هنگام شروع آنالیز سئو خود به دنبال آن باشید، بپردازیم.

هنگام انجام آنالیز سئو سایت خود، باید چه مواردی را بررسی کرد؟

 1. آنالیز ترافیک وب سایت

وقتی ترافیک سایت خود را برای آنالیز سئو بررسی می‌کنید، باید هر کانال را بررسی کنید و ببینید ترافیک شما از کجا می آید. این شامل بررسی ارگانیک ارجاع به سایت، رسانه های اجتماعی، بازاریابی از طریق ایمیل، جستجوهایی که منجر به پرداخت شده و ترافیک مستقیم می‌باشد. علاوه بر کانال های گفته شده ممکن است ترافیک های دیگری باشد که بازدیدکننده را جذب کنید.

در حالت ایده آل، شما باید بیشترین میزان بازدید خود را به طور ارگانیک جذب کنید زیرا این امر به طور معمول بهترین بازدیدکنندگان را به همراه خواهد داشت. بعلاوه، شما مجبور نیستید برای جذب بازدیدکنندگان ارگانیک هزینه بپردازید، ولی درکانال‌های پولی برای جذب بازدیدکننده باید هزینه پرداخت کنید.

همچنین ایجاد ترافیک به طور مداوم از منابع ارگانیک به شما اطمینان می دهد که از افراد جدیدی از وب سایت بازدید می‌کنند و از آن بهره می‌گیرند. این موضوع به شما امکان می دهد تا مخاطب بیشتری به قیف خود اضافه کنید.

اگر بیشتر ترافیک خود را از طریق ارگانیک ایجاد نمی کنید، احتمالاً باید استراتژی SEO خود را تغییر دهید. با آنالیز سئو سایت شما به احتمال زیاد خواهید فهمید که چگونه می توانید استراتژی خود را هنگام انجام تجزیه و تحلیل بخشهای دیگر سایت تغییر دهید.

آنالیز ترافیک وب سایت

  2. تحلیل کانتنت استراتژی

در این مرحله ، عاقلانه است که یک سری سوال از خود بپرسید:

* قیف تبدیل شما چگونه است؟

*آیا سفری منطقی از یک مطلب به مطلب دیگر برای مخاطبین خود فراهم می‌کنید؟

*آیا در قیف شما جای خالی وجود دارد که شما باید در مورد موضوعات جدید بنویسید؟

در تجزیه و تحلیل استراتژی محتوایی شما باید تقویم محتوایی را مشخص کند. اگر تشخیص دهید که در موضوعاتی که باید درباره آنها بحث کنید، محتوای خود را از دست داده اید یا در موضوعاتی که کپی نوشته اید و رتبه نمی‌گیرید، باید مطالب جدید بنویسید یا مطالب قدیمی را بهینه کنید.

به طور کلی، محتوای شما باید پاسخگوی بازدید کنندگان باشد و به انتقال آنها از یک مرحله به مرحله دیگر کمک کند. اگر بازدید کننده نتواند در سایت شما گردش کند، باید محتوای جدید و جذابی ایجاد کنید و قیف تولید محتوا و استراتژی سفر مشتری در قیف فروش خود را تغییر دهید.

  3. یافتن کلمات کلیدی مناسب

استراتژی محتوای شما تا حدی استراتژی کلمات کلیدی شما را تعیین می کند. با شناسایی شکاف های موجود در قیف تبدیل، موضوعاتی که باید برای آنها رتبه کسب کنید، طبیعتاً اصطلاحاتی را پیدا می کنید که باید آنها را هدف قرار دهید.

با این حال، شما باید بیشتر تحقیق کنید و کلمات کلیدی که قبلا در آن رتبه کسب کرده اید مشخص کنید و بقیه استراتژی خود را بسازید. با استفاده از ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی مختلف در آنالیزسئو، که بعداً در مورد آنها صحبت خواهیم کرد، می توانید متوجه شوید که کدام اصطلاحات بهترین عملکرد شما را نشان می دهند. علاوه بر این، می توانید ببینید که کدام اصطلاحات نشان دهنده عملکرد کم است. در نهایت با یافتن کلمات کلیدی مناسب سایت خود، باید بتوانید تعیین کنید که آیا باید استراتژی کلمات کلیدی خود را تغییر دهید، آنچه را که در حال حاضر هدف قرار داده اید را بهبود ببخشید یا از اصطلاحات خاص اجتناب کنید زیرا موفقیت خاصی ندارند.

  4. تجزیه و تحلیل رقبا در بازاریابی

علاوه بر تعیین اینکه برای کدام کلمات کلیدی تلاش می‌کنید که در جایگاه مناسبی قرارگیرید، باید بدانید که رقبای شما برای چه رتبه و کلمه‌ای تلاش می کنند. همانطور که قبلاً در مورد آن بحث کردیم، تعیین استراتژی محتوایی و استراتژی کلمات کلیدی نیز همزمان هستند، بنابراین آنالیز کردن محتوایی که رقبا در مورد آن می نویسند نیز مهم است.

بنابراین باید از خودمان سوال کنیم که:

*رقبای ما چه کسانی هستند؟

*آیا آنها اصطلاحاتی را هدف قرار داده اند که ما هم باید هدف قرار دهیم؟

* چگونه آنها موقعیت شرکت خود را در وب مشخص می کنند؟

* شرکت من در چه رتبه‌ای قرار دارد؟

هر آنچه از تجزیه و تحلیل رقابتی خود یاد می گیرید، کلمات کلیدی و استراتژی های محتوایی شما را بیشتر آگاه سازد. مسیر خود را طوری تنظیم کنید که از نقاط قوت خود استفاده کرده و از نقاط ضعف رقبا سوء استفاده کنید، بنابراین با آنالیز سئو سایت رقیب و یافتن کلمات کلیدی رقبا و تغییر دادن استراتژی محتوایی آنها منطقی است.

تجزیه و تحلیل رقبا در بازاریابی

  5. آنالیز سئو On-page

برای اینکه محتوا و استراتژی های کلمات کلیدی تأثیرگذار باشد، باید اطمینان حاصل کنید که تلاش های سئو On-page شما برای موفقیت درست انجام شده باشد.  اگر در پایان روز پست های وبلاگ و صفحات سایت شما به طور موثر برای موتور‌های جستجو بهینه نشده باشند، با هدف قرار دادن کلمات کلیدی جدید یا نوشتن در مورد موضوعات جدید، هیچ جایگاهی کسب نخواهید کرد.

هنگام ارزیابی موفقیت seo on-page خود، باید اطمینان حاصل کنید که استراتژی کلمه کلیدی شما به وضوح در هر صفحه مشخص شده است. اگر هدف صفحه شما رتبه بندی برای یک کلمه کلیدی مشخص است، باید مطمئن شوید که این عبارت در عنوان متا، توضیحات متا، عنوان صفحه و در کل نسخه صفحه مشخص شده باشد.

علاوه بر این، باید پیوندهای داخلی به پست خود را داشته باشید که به محتوای مرتبط در سایت لینک داده شود. این به آنالیز سئو سایت شما کمک می کند تا یک سازمان منطقی از محتوای سایت خود ایجاد کنید و به طور کلی تجربه کاربری خود را بهبود ببخشید.

تمام عناوین موجود در صفحه شما باید مطابق با بهترین روشهای جستجوگرها باشد. فقط از یک برچسب H1 در صفحه خود استفاده کنید و مطمئن شوید که موضوع صفحه را نشان می دهد. از تگ تگ هدینگ  H2نیز باید برای خوانایی بهتر محتوا توسط خوانندگان استفاده شود. رعایت تگ ها در محتوا که با الگوریتم جدید Google مطابقت دارد در جستجوی معنایی و هدف کاربر تاثیر گذار می‌باشد.

سرانجام، هر تصویری که در صفحات سایت نمایش داده می شود، باید دارای متن مفید باشد. بخاطر بسپارید، هدف از alt-text قابلیت دسترسی است، بنابراین اگر نتوانید آن را وارد کنید، نمی توانید سایت خود را در دسترس مخاطبان خود قرار دهید.

  6. آنالیز سئو Off-page

لینک های خروجی نیز برای موفقیت در سئو سایت بسیار مهم هستند. اگر سایر سایت های مرتبط با کیفیت محتوایی بالا به عنوان یک مرجع به شما لینک دهند، الگوریتم Google این مورد را به عنوان یک نشانه اعتماد تفسیر می کند و سایت شما را به عنوان یک مرجع در فضای جستجو معرفی می کند. تجزیه و تحلیل بک لینک ها و ایجاد یک استراتژی برای ایجاد بک لینک می‌تواند در موفقیت سئوسایت موثر باشد.  با استفاده از ابزارهای آنالیز سئو می‌توانید لینک های برگشتی را بررسی کنید.

بررسی spam score در آنالیز سئو بسیار مهم است به عنوان مثال زمانی که می‌خواهید یک دسته از بک لینک های مرتبط از سایت های با domain authority بالادریافت کنید. در حالی که لینک هایی از سایت‌های جعلی با domain authority پایین نمی‌خواهید، در نتیجه باید spam score را بررسی کنید.

Spam score یک سیستم رتبه بندی است که توسط Moz توسعه داده شده و درصد سایت های لینک دهنده به سایت را که دارای پرچم قرمز به طور معمول با سایت های ناخواسته مرتبط هستند اندازه گیری می کند. Spam score با نمره کم خوب است، در حالی که نمرات بالاتر به این معنی است که شما می توانید با سایت های دارای اعتبار کم که به سایت شما لینک می شوند ارتباط داشته باشید.

  7. خطا‌های فنی

اگر در سایت خود خطاهای فنی زیادی داشته باشید، Google به سرعت مطالب شما را از اولویت خارج می کند. خطاها یک پرچم قرمز بزرگ هستند زیرا به موتورهای جستجو پیشنهاد می کنند سایت شما پایدار نیست و ممکن است تجربه کاربری خوبی را برای بازدیدکنندگان فراهم نکند.

اگر تعداد زیادی پیوند خراب، خطاهای 404 (وقتی مرورگرها نمی توانند صفحه ای را در سرور پیدا کنند)، تصاویر گمشده، حلقه های تغییر مسیر، محتوای تکراری، کند بودن سرعت بارگیری صفحات یا موارد دیگر دارید، بعید است سایت شما در رتبه بندی نتبجه خوبی بگیرد.

اطمینان از اینکه سایت شما از نظر فنی سالم و نسبتاً عاری از خطا است، اساس هر استراتژی موفقیت آمیزی در زمینه SEO است.

ابزارهای بررسی سئو سایت

برای انجام آنالیز سئو سایت، شما باید ابزار لازم برای انجام آن را داشته باشید. خوشبختانه، بسیاری از ابزارهای تجزیه و تحلیل SEO به صورت آنلاین وجود دارد. برخی از این ابزارها عبارت اند از:

  1. moz: ابزاری آنلاین است که وب سایت شما را کنترل، اندازه گیری و حتی ارزیابی می کند، این کار را برای جنبه های داخلی و خارج از سایت برای سطح بهینه سازی موتور جستجو و حساب های رسانه های اجتماعی انجام می دهد.
  2. SEMrush: این ابزار به شما امکان می دهد چگونگی رتبه بندی سایت خود را پیگیری کنید، کلمات کلیدی جداگانه جستجو کنید تا ببینید چه نوع رقابتی را برای آنها مشخص کرده است، خطاهای فنی را ردیابی کرده و کارهای مفید دیگری می‌توانید با این ابزار انجام می دهید.
  3. Ubersuggest: ابزار نیل پاتل به کاربران اجازه می دهد دامنه ها یا کلمات کلیدی خاصی را جستجو کنند تا ببینند نتایج مربوط به آن پرس و جو چیست، کلمات کلیدی را ردیابی می کنند و اصطلاحات مرتبط را کشف می کنند.
  4. الکسا: در الکسا، می توانید رقبا را بر اساس مخاطبان شرکت خود شناسایی کنید، شکاف های کلمات کلیدی را برای سایت خود و سایت های دیگر پیدا کنید و بهترین شرایط را برای هدف تعیین کنید.
  5. کنسول جستجوی Google: یکی از جنبه های این پلتفرم که به نظر ما بسیار مفید است این است که شما می توانید قبل از ورود به صفحات مختلف، به نتایج مربوط به جستجوی افراد بپردازید و کشف کنید که افراد چگونه محتوای شما را پیدا می‌کنند.
  6. Google Keyword Planner: این سایت ویژگی های کمتری دارد اما با این وجود به شما امکان می دهد کلمات کلیدی مختلفی را جستجو کنید تا اصطلاحات مرتبط، عملکرد تاریخی و سطح رقابت مربوط به هر یک را ببینید.

ابزارهای بررسی سئو سایت

همانطور که برای بهبود استراتژی SEO خود تلاش می کنید، انجام آنالیز سئو ضروری است. بدون آن، نمی‌توانید جهت مشخصی برای تلاش های خود در زمینه بهینه سازی جستجوگرها تعیین کنید. علاوه بر این، شما می توانید عناصر اشتباه را اولویت بندی کنید، و در مناطقی از استراتژی خود تمرکز کنید که پیشرفت چندانی نداشته اید.

اگر می‌خواهید آنالیز سئو خود را شروع کنید و بهترین نتیجه را بگیرید کافی است به سایت سئوسوین مراجعه کنید. سئوسوین یکی از برترین شرکت‌های دیجیتال مارکتینگ در استان سمنان می‌باشد که می‌تواند در حوزه سئو سایت، شما را همراهی کند.

سوالات متداول آنالیز سئو

1. Bing Webmaster Tools. در حالی که Google Webmaster Tools در بین افراد شهرت دارد، مردم فراموش کرده اند که Bing Webmaster مجموعه کاملی از وب سایت و تجزیه و تحلیل جستجو را ارائه می دهد. ... 2. Data Studio. 3. Google Analytics 4. Search Console. 5. Keyword Hero.
1. Woorank یک ابزار آنالیز سئو شگفت انگیز برای تجزیه و تحلیل وب سایت ها است و این ابزار برای صاحبان وب سایت ها، آژانس های SEO و بازاریابی دیجیتال و شرکت های بازاریابی B2B بسیار مفید است. ... 2.Raventools. 3.Semrush. 4. Moz. 5. SpyFu. 6. SEO Site Checkup. 7. WebCEO.
1. آدرس ها و توضیحات متا را بررسی کنید. 2. عنوان ها و سرفصل ها را تجزیه و تحلیل کنید. 3. پیوندهای ورودی را ارزیابی کنید. 4. پیوندهای داخلی خود را بررسی کنید. 5. محتوای وب سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید. 6. و...
چندین ابزار آنلاین وجود دارد که می توانید برای بررسی رتبه بندی خود از آنها استفاده کنید، به عنوان مثال Seobility Ranking Checker. کافی است دامنه و عبارت جستجوی موردنظر خود را وارد کنید. این ابزار بلافاصله رتبه دامنه شما و همچنین 100 آدرس اینترنتی برتر برای این کلمه کلیدی را نشان می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اگر میخواهید از مطالب جدید باخبر شوید

پست الکترونیکی خود را وارد کنید تا از جدید ترین مطالب بهره مند شوید.

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.